Home 4

Ladekabler for elbiler med type 2-kontakter

De vanligste ladekablene er av type 2 og er standard i Europa. En annen betegnelse for type 2-ladekabel er Mennekes-kabel, siden Mennekes er produsenten som har utviklet disse ladekablene. Både hybrid- og helelektriske biler bruker type 2-kontakt, og mange leverandører av ladestasjoner gjør det samme.

Mens en ladekabel av type 1 kun er egnet for enfaselading, er det med en ladekabel av type 2 også mulig å lade trefaset. Hva er den store fordelen? Det går mye raskere og gir bedre strømfordeling. Vær imidlertid forsiktig, for det er ikke alle biler med ladekontakt type 2 som kan håndtere trefaselading. Hvis bilen ikke er egnet, vil ladingen uansett gå langsommere.

Hos Voldt finner du type 2-ladekabler til de fleste elbiler som Tesla Model 3, Volvo V60 PHEV eller Mitsubishi Outlander.

En ladekabel av type 2 har to ledere for enfasede kjøretøy og fire ledere for trefasede kjøretøy. De fire lederne består av nøytrallederen (N) og de tre faselederne (L1, L2 og L3). Er bilen din kun egnet for enfase? Da forblir lederne L2 og L3 tilkoblet. Ladeforholdet er 11 kW ved 16A og 22 kW ved 32A.